Livarden
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Livarden

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 683 meter
Primærfaktor: 205 meterMr. Livarden himself. Legg merke til Ulriken i bakgrunnen.

Da jeg var liten drømte jeg av og til om å kunne gå på skyene. Men de voksne sa at det ikke gikk an, så det forble en uoppnåelig drøm. De fløyelsmyke ulldottene høyt der oppe i lufta kunne jeg aldri komme til.

Men i Bergen kan man faktisk gå på skyene. Eller sagt med andre ord: Man kan gå på Livarden.

Livarden er min sky. Den er det høyeste av de bynære fjellene, den er helt snau, og den er lang nok til at man virkelig kan drive sakte og rolig over himmelen. Også har den sånn utrulig fløyelsmyk vegetasjon. Gress og lyng som er som balsam for føttene dine. Å gå på Livarden er akkurat som å gå på en sky!

På toppen står det en høy og veldig stilig varde, og det er postkasse med gjestebok. Man har svært god utsikt mot Fana og fjellene der på den ene sida, og mot Gullfjellsmassivet på den andre. Hovedstien over Gullfjellet går fra Totland og over Livarden. Livarden er derfor som en inngangsport til Gullfjellet.

Vei
Kortest er det imidlertid å ta "bakdøra". Da kan man f.eks. først ta buss 73 til Bontveit. Imidlertid bør man ha i minnet at busstilbudet i denne delen av kommunen er på u-landsnivå. Det går ikke akkurat flust av dem. Så om man heller foretrekker bil, kan Bontveit også tilby parkeringsplass.

Fra Bontveit følger man en skogsvei gjennom ei grind. Det er godt skilta her, og mange piler som viser hvor du skal gå. Før de verste bakkene begynner deler skogsveien seg, og du skal gå opp den bratte bakken til venstre.

Skogsveien fortsetter så et stykke til, helt til du kommer til en liten plass ved navn Hallvardsetra. Her står det en benk, og det er et naturlig sted for en pause.

Stien videre går ned til venstre over et lite søkk med masse gress, og videre oppover over ei myr og til det flotte vannet Rambjørgvatnet. Ved vannet treffer man på hovedstien over Gullfjellet, og kan bare følge denne mot venstre. Stien er markert med flere solide varder. Etter 200 høydemeter er man på toppenVarde langs stien. Gullfjellet til venstre.Utsikt mot Fana.Rambjørgvatnet. Livarden er opp til venstre.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering