Storfjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Storfjellet

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 662 meter
Primærfaktor: 25 meterNesten framme på Storhaugen.

For den som ikke liker avstikkere, så kan turen over Vidden i Bergen lett bli litt flat og ensformig. Men det er ikke store avstikkerne som skal til før man går fra flat sti til storslagen topp. Og den mest storslagne toppen på Vidden finner vi på Storfjellet.

Toppunktet på Storfjellet er nemlig en veldig stilig haug som heter Storhaugen. Storhaugen er ganske smal, og fra toppen virker den ikke særlig stor. Den ser imidlertid veldig stor ut fra avstand, så navnet er absolutt fortjent. I tillegg er det jo også en av de høyeste toppene på Vidden, bare slått av Haugavarden og småhaugene rundt den. Haugavarden er imidlertid ganske anynom, og gjør ikke så mye av seg. Men det gjør Storhaugen!

Fra Storhaugen har man komplett overblikk over hele Vidden. Man kan ta en spasertur med øynene hele veien fra Fløyen, opp Rundemanen, bak Midtfjellet, over Alfjellet, gjennom Borgaskaret til Storfjellet, forbi Haugavarden og til Ulriken. Samtidig har man også litt utsikt mot sentrum. Storhaugen er nok det tøffeste stedet på Vidden.

På toppen av Storhaugen står det en stor og solid varde som kalles "Menneskerettighetsvarden". Dette navnet fikk den 8. mai 2005, i forbindelse med 60-årsmarkeringa for frigjøringa etter krigen. Selve varden er imidlertid mye eldre, og heter egentlig "Storevarden".

Vei
Storhaugen troner stor og majestetisk over Vidden, og er derfor veldig lett å få øye på. Fra hovedstien over Vidden går det en litt mindre avstikkersti opp til toppen. Det er umulig å gå feil. Viss man bare har tenkt å besøke Storhaugen, så er det raskest å gå fra Ulriken. Det tar ca. en time å gå fra Ulriksbanen til Storhaugen.Varden på Storhaugen kalles for "Menneskerettighetsvarden".Plakat på Varden.Utsikt mot sentrum.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering