Spåkefjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Spåkefjellet

Terreng: Åpen skog
Høyde over havet: 236 meter
Primærfaktor: 35 meterPå Spåkefjellet blir vi møtt av kraftige postkassebokstaver som forteller oss hvor vi er.

Tenk deg at du har fått i oppdrag å ta den lokale barnehagen med på topptur. Da vil du gjerne dele den store toppgleden med dem. Gleden over å komme så høyt opp som det går an. Gleden over å kunne se langt i mange retninger samtidig. Og den tilfredstillelsen det gir å vite at nå går det faktisk ikke an å komme høyere. Man er der man skal være: i himmelen.

Samtidig vil man jo gjerne at barnehageungene skal komme seg helskinna hjem. De bør helst ikke sette seg fast under steiner, falle utfor høye stup, eller drukne i skumle tjern. Og hvor i all verden er det best å gå tur med dem da?

Svaret er selvsagt Spåkefjellet. Her er det barnevennlig terreng de luxe. Forutsatt at du klarer å få ungene velberga forbi demningen ved Gamsebotstjørna - noe som for så vidt blir rimelig utfordrende - så vil dere etterpå møte et umåtelig snilt og lettgådd terreng. Stien er alltid stor og god. Det er ingen stup eller skrenter. Trærne er små, og klatrbare uten livsinnsats. Det er ingen farlige tjern like inntil stien. Og på toppen er det så mye åpent og nakent fjell at det heller ikke er noe flått og snakke om.

I tillegg er det veldig fint på Skåpefjellet. Utsikt har man også, selv om de mest storslagne utsiktspunktene mangler. Om man ønsker bedre utsikt og et mer spennende terreng, bør man nok heller prioritere Sjurstonipa. Men Skåpefjellet er absolutt verdt et besøk det også.

Vei
Ta buss 91 til Gamsvegen. Følg Gamsvegen oppover så langt den går, og den vil ved det siste huset gå over fra asfalt til grus. Når du nærmer deg slutten av turveien, bør du se etter en sti mot høyre. Stien vil ta deg opp til demningen ved Gamsebotstjørna. Fra Gamsebotstjørna ser du en stor sti som tar deg trygt og forsiktig til toppen.Barnevennlig terreng.Når man først er på Spåkefjellet, er det bare rett og rimelig at man også får med seg litt utsikt mot Spåkevatnet.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering