Sjurstonipa
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Sjurstonipa

Terreng: Åpen skog
Høyde over havet: 252 meter
Primærfaktor: 95 meterFra utsiktspunktet på Sjurstonipa ser vi hvordan siluetten av Vardegga strekker seg tvers over himmelen.

Jeg trur ikke jeg tar for hardt i når jeg kaller Sjurstonipa for en liten diamant. "Nipa" er toppunktet på en avlang åsrygg, og oppå denne ryggen finner vi virkelig storslagen natur. Nusselige furuer smiler mot deg hvor hen du går. Og mellom dem er det nakent og (forhåpentligvis) solrikt fjell i hopetall.

Toppunktet befinner seg oppå en liten stein, og det ligger vakkert omkransa av flotte trær. En kan vel si at skogen er tettest like rundt toppunktet. Men rett bak toppunktet vil du alikevel tre inn på et ekstremt flott og åpent utsiktspunkt. Herfra ser du langt i nesten alle retninger.

Vestsida av Sjurstonipa er generelt veldig bratt. Ikke minst er det stupbratt rett ned fra utsiktspunktet på toppen. Og da lurer du kanskje på om det likevel er mulig å ta seg ned fra Sjurstonipa til skaret nedenfor, uten å måtte ta store omveier? Og det er det. Noen få meter nord for toppen går det nemlig akkurat en sånn sti som man trenger!

Vei
En kan ta buss 925 til Sætre, som ligger øverst i lia i Ytre Arna. Fra busstoppet går en først ned til den lokale veien. Veien følges så i sikksakk oppover lia så langt den går, og man får da øye på en stor og god sti. Pass på å holde godt til venstre i alle de påfølgende stikryssene, så kommer du snart inn på en sti som tar deg effektivt opp på åsryggen. Vel oppe på ryggen er det relativt flatt bort til toppunktet.Utsikt mot Arnadalen. Vi ser også at selv i midten av juni er det fortsatt snø på Gullfjellstoppen.Toppunktet!Utsikt mot Gamsbotstjørna og Ytre Arna.Sjurstonipa sett fra skaret mot Spåkefjellet.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering