Furekampane
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Furekampane

Terreng: Skog
Høyde over havet: 230 meter
Primærfaktor: ?Trolsk skog på den nordre furekampen.

"Hmmm...", ville jeg tenkt viss det var jeg som hadde fått i oppdrag å sette navn på Furekampane. Så ville jeg ha vandra fram og tilbake mellom de to kampene som utgjør toppen, mens jeg analytisk studerte alle de høye furuene som vokser der. På begge kampene er det nemlig furuene som er sjef! "Eureka!" ville jeg så ha utbrutt. "Kanskje jeg rett og slett skal kalle disse to kampene for Furekampane!!"

Og tydeligvis er det noen som har tenkt akkurat som meg da de satte navn på denne åsen. Det er ikke mange navn som er så velklingende og perfekte som nettop Furekampane.

Furekampane er en smal ås, der toppen som nevnt utgjøres av to mindre hauger. Den nordre haugen ser ut til å være bittelitt høyere enn den søndre, men det er ikke stor forskjell. Skogen består av høye furutrær med lite anna i mellom. Til og med einer er det smått med. Sammen med det bølgete landskapet, gir dette skogen et trolsk og eventyrlig preg. Det gjør også sånn at det er veldig lett å ta seg fram i terrenget.

Troll liker ikke sol. Derfor har de trolla som bor på Furekampane, sørga for at furuene er strategisk plassert. Strategisk på den måten at de ikke slipper for mye sol inn. Dermed blir det heller ikke så mye sikt ut. Men man kan se litt gjennom trærne enkelte steder.

Vei
Fra turveien på vestsida av Myrdalsvatnet (Dyngelandsvegen), går det stier opp til Furekampane. En av stiene starter ved det som ser ut som begynnelsen på en vei til venstre (må ikke forveksles med den faktiske veien til venstre). Men med en gang du går inn der, ser du at det ikke er en vei, men begynnelsen på to stier.

Stien til høyre går elegent opp dit du skal. Etter ei stund kommer du opp til et X-kryss. Her tar du til høyre for å komme til Furekampane (rett opp går til Hånuken).

Du kommer da inn på et åpent område der du ser rester etter skogbrann. Stien blir mer eller mindre borte akkurat her, men du finner den igjen øverst til høyre i det åpne området.

Etter litt vandring til, ender stien opp i skaret mellom Hånuken og Furekampane. Herfra går det en ny sti på høyresida av ryggen opp mot toppen.På den søndre furekampen er ikke stemninga mindre trolsk!


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering