Hånuken
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Hånuken

Terreng: Åpen skog
Høyde over havet: 230 meter
Primærfaktor: ?Hånuken er som skapt for å slå seg ned på.

Du skal gå oppover langs ryggen når du skal til Hånuken. Med sikt til både høyre og venstre samtidig, skal du rolig følge stien gjennom små trær og einer. Du skal være glad for at noen har hogd en vei gjennom einerne, for ellers hadde det vært rimelig håpløst å gå her. Du skal løfte beina litt ekstra høyt når du går opp de bratteste delene av stien. Og du skal se så fantastisk nydelig det blir når du nærmer deg toppen.

Vel framme på toppen skal du sette deg ned på steinen. Du skal snu hodet litt, og se på de koselige trærne som vokser bak deg. De gjør sånn at du ikke får så mye utsikt den veien, men det er ikke så farlig. For du skal nemlig snu hodet fram igjen. Og da skal du nyte den kjempeflotte utsikta mot vest som Hånuken skjenker deg.

På veien ned skal du ta en annen sti. Da skal du nemlig gå ned på østsida. Her er det et stort område med rester etter skogbrann. I motsetning til fjellsida rett over dalen, så er de fleste furuene intakte der du er. Men einerne er stort sett svidd vekk. Du skal sette deg ned på en ny stein nedenfor dette området. Og der skal du nyte utsikta mot Myrdalsvatnet for alt den er verd. Før du til slutt følger stien videre ned mot turveien.

Vei
Den går ikke ofte, men når den en sjelden gang går, så kan man ta buss 71 til Dyngelandseidet. Herfra går det en liten grusvei innover på sørsida av Dyngelandsvatnet, som etterhvert fortsetter langs vestbredden av Myrdalsvatnet.

Stien til Hånuken starter midt på en snarvei mellom husene i området og Myrdalsvatnet. Men om du ikke føler deg komfortabel med å gå over gårdsplassen til folk, så er det best å gå rundt. Gå i så fall ned til Myrdalsvatnet, og følg veien et lite stykke til. Etter kort tid ser du en avstikkervei opp til venstre. Dvs., "vei" er kanskje å ta litt hardt i. Det er mer ei slags smal myr med enkelte spor i. Her er det sinnsykt vått, og vanntette sko er et must! Litt etter toppen av veien, går det en sti innover mot høyre. Denne går oppover langs ryggen og fører deg til topps.Fra toppen har vi utsikt mot Dyngeland og Helldal.Myrdalsvatnet sett fra det åpne området på østsida.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering