Storhovden
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Storhovden

Terreng: Skog
Høyde over havet: 348 meter
Primærfaktor: 45 meterStorhovden er litt gnien når det gjelder utsikt.

Simsedalen i Åsane er lang. Fra boligfeltene på Flaktveit kan man følge en vei innover hele dalen. Først gjennom et stort gårdsområde, der bondegårder og beitemarker ligger på rekke og rad langs veien. Deretter gjennom flere mørke og store granplantasjer, som heldigvis ikke varer evig. For endelig, innerst i dalen, trer man endelig inn i ekte natur. Landskapet åpner seg da opp. Skogen blir lysere. Man ser myrer som ikke er drenert bort. Og man ser majestetiske fjell som venter på deg i det fjerne.

Kongen av Simsedalen kalles for Storhovden. Med skalle av stein og hår av furutrær, ligger han her og speider ut over dalen sin. Viss du har lyst til å klatre oppå han, så får du lov til det. Dessverre er han litt gnien med utsikta, og beholder den stor sett for seg sjøl. Alikevel er det veldig fint oppå hovden. Trærne er relativt høye, men det er god åpning mellom dem. Og vakker lyng krydrer bakken. Aller finest er det nok på nordsida. Ikke minst bør man ta seg en tur til Trollmyra, og kikke ned fra skrenten der. Da skjønner man hvorfor den kalles for Trollmyra.

Men selv om det er fint oppå åsen, så må man vel kunne si at Storhovden er bedre som turområde enn som turmål. Et naturlig mål er dog rasteplassen like nedenfor. Her er det både benker og bord, og utsikt til ei vakker myr. Hva mer kan en ønske seg?

Vei
Følg veien innover Simsedalen. Etterhvert kommer du til en parkeringsplass, der det går en turvei innover et jorde til høyre. Denne veien kan du følge rett fram for å komme til rasteplassen. Rasteplassen ligger på veiens toppunkt, like før veien slutter. Bak rasteplassen går det stier opp til Storhovden. Du har to valg her, enten å gå til venstre eller til høyre. Stien til venstre er kortest, men stien til høyre er best opptråkka. Så da er det bare å velge hva du liker best.Fra Trollmyra kan vi se ut mellom trærne.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering