Nonhøyen
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Nonhøyen

Terreng: Skog
Høyde over havet: 236 meter
Primærfaktor: 90 meterSitrende spenning idet vi når toppen av Nonhøyen. Hvor bra utsikt får vi egentlig her? I bakgrunnen ser vi hvordan åsryggen fortsetter et godt stykke videre bortover.

Nonhøyen er høyeste punkt - og det fineste stedet - på Langarinden. På Nonhøyen ser skogen mer naturlig ut enn på Langarinden ellers, og det er også her det er lettest å gå. Fra toppen er det spesielt god utsikt mot Flaktveit.

For meg vil nok Nonhøyen alltid bli huska som Den Gjenmurte Toppen. På vei ned fulgte jeg nemlig en av de største stiene, og hadde sett for meg ei rask nedstigning til busstoppene på Langarinden. Men like før stien var nede på veien, endte den brått i en mur.

Så her kan man bare spekulere på hva som har skjedd. Sjøl vil jeg imidlertid ikke spekulere. I alle fall vil jeg ikke spekulere i om noen med vitende og vilje skal ha murt stien igjen, fordi de er lei av at folk går tur forbi huset. Det høres helt urealistisk ut, for da vil jo folk som er i tidsnød for å rekke siste buss bare gå over eiendommene istedenfor. Selv om eiendommene er så smale at man må smyge seg helt inntil husene for å komme forbi.

Vei
Korteste vei opp er å ta buss 34 til Langarinden, og deretter følge veien opp så langt den går. Stien går på øversida av de siste husene langs veien, og starter egentlig mellom dem. Altså viss det ikke hadde stått en mur der. Så for å komme forbi må man enten klatre over, kjenne noen som bor der, eller smyge seg forbi inntil et hus.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering