Midtfjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Midtfjellet

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 510 meter
Primærfaktor: 30 meterMidtfjellet er som tatt ut av et eventyr. Her sett fra Langelifjellet (Alfjellet).

Kjært navn har mange barn, og navnet "Midtfjellet" må vel sies å være et usedvanlig kjært og velbrukt navn. Når man går den berømte turen over Vidden, så finner man denne turens midtfjell midt mellom Rundemanen og den egentlig Vidden.

Dette er et lite fjell, men det har allikevel stor sjarm. På norsida av fjellet er det best utsikt. Her ser man greit ned mot Eidsvåg, og det er også bygd flere hytter her. På sørsida renner det en flott foss nedover et landskap som virkelig er helt eventyrlig.

Stien passerer ikke over toppen, og det er derfor ikke så mange som går opp hit. Så om du ønsker litt tid for deg sjøl, kan gjerne du være en av de få som gjør det. Her oppe er det deilige lyngheier du kan ligge i og nyte solrike sommerdager.

Vei
På nordsida går det en liten sti opp til alle hyttene, og fra den øverste hytta er det enkelt å gå videre sjøl. Men ettersom Midtfjellet er lettgått snaufjell, så er det nesten like greit å klare seg uten sti. I fra hovedstien rundt kan man egentlig ta av stort sett hvor som helst.Lynghei på toppen.Utsikt fra den øverste hytta. Legg også merke til steinen på bildet, som faktisk er skrudd fast i fjellet!


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering