Alfjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Alfjellet

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 637 meter
Primærfaktor: 60 meterVardene er solide på det mektige Alfjellet.

Å gå turen over Vidden er en av byfjellenes mest berømte turer. Denne turen går mellom Fløyen og Ulriken, og det er alltid mange mennesker som går her. Alfjellet utgjør den nordlige delen av denne Vidden. Stien går langs ryggen av fjellet, og passerer rett over toppen. Men sia fjellet er ganske langt og smalt, så er det ikke sikkert man merker at man faktisk er på en topp.

Jeg har et litt blanda forhold til lange og smale rygger av denne typen. Først og fremst så er det veldig stilig å gå langs rygger. Man har utsikt til begge sider samtidig, og den gode "ryggfølelsen" man får gjennom hele turen har mye til felles med den akk så kjære "toppfølelsen" man lengter etter ved turens mål. Men rygger kan også bli veldig ensformige. Terrenget er ganske likt hele veien, og ikke så veldig spennende. Alfjellet er litt sånn: Det er veldig flott og stilig her oppe, men det blir litt ensformig i lengden.

Turen over Vidden er markert med store og solide varder. De står så nært hverandre at man alltid skal kunne se hvor neste varde er. Det skal derfor være mulig å finne greit fram selv om man skulle bli overraska av tåke. Alle vardene er også markert med piler som viser retning mot Føyen og Ulriken. En av vardene står ganske nøyaktig på toppunktet.

Fra Alfjellets topp har man utsikt mot det meste av de nordøstlige byfjellene. Dette er et fantastisk fjellandskap som man aldri kan få nok av, og bergenserne er heldige som har denne fjellheimen så nær. Her på Alfjellet kan man altså beundre og nyte de bergenske fjell. Men om det heller er lavlandet rundt man vil beundre, så finnes det uten tvil bedre steder enn Alfjellet.Varderekka viser vei over Vidden.Utsikt mot Svartediket.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering