Solbakkafjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Solbakkafjellet

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 460 meter
Primærfaktor: 170 meterHva heter dette fjellet, mon tro?

Den er lang, smal og vakker. Den er skjønn, spennende og unik. Jeg snakker om den toppen i Fana som kalles for "Solbakkafjellet".

For dette fjellet er virkelig smalt. Nesten uansett hvor man befinner seg, så har man derfor sikt både mot øst og mot vest. Vegetasjonen domineres av granplantefelter helt nederst, og fjellbjørkeskog når man nærmer seg toppen. Alt i mellom er en veldig flott, erkebergensk furuskog. Oppå platået er det ikke skog, men noen få trær klamrer seg fast her også. Skoggrensa er ganske høy, men selv nede i skogen har man ofte noe sikt både til øst og vest.

Stiene opp går langs ryggen av fjellet. Her er det ikke spesielt bratt noen steder, men derimot veldig slakk stigning. Så det er dermed lett å gå her, men det tar litt lenger tid enn om stien hadde gått rett opp.

En ting jeg la merke til ved dette fjellet, var at det var mange karakteristiske, spisse steiner her som ligner litt på hverandre. En slik stein står f.eks. på varden på toppen, og man ser mange sånne steiner underveis også. På stien opp fra sør, er en stor stein av den typen stilt opp som et flott monument.Det står to varder ved sida av skiltet.Varden er veldig flott. Spiss stein på toppen.Toppunktet ligger et stykke bak varden.Langs stien opp finner man dette steinmonumentet.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering