Tellevikafjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Tellevikafjellet

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 395 meter
Primærfaktor: 80 meterDet beste utsiktspunktet har både vimpel og varde.

På Tellevikafjellet får man alt: her er det både varde, vimpel og gjestebok. I tillegg er det aldeles fabelaktig utsikt i alle retninger. Og det beste av alt: rett nedenfor varden er det noe som ser ut som en naturlig "sofa" utforma rett i fjellet! Har du med et sitteunderlag eller to, så får du her nesten bedre komfor - men i alle fall bedre underholdning og velvære - enn du får hjemme i stua.

Det eneste som kanskje er litt dumt er at noen har planta buskfuru ved varden. Det er et utenlandsk treslag som kan danne tett skog der norske trær ikke klarer det. Foreløpig er de så få at de gjør stedet litt finere, men viss de begynner å spre seg kan dette fort bli omvendt.

Tellevikafjellet har tre hauger som alle krangler om å være den høyeste. Ut fra mitt øyemål er den nordligste haugen den høyeste, men her er jeg ganske usikker.

Vei
Fra Åsane terminal tar du buss 35 til Salhus, og går av på stoppet som heter "Slettebakken". Rett ved siden av stoppet går det en vei oppover, som om kort tid fører rett fram mot en sti. Stien går gjennom en granskog først. Her er det ganske bratt opp til venstre for deg, og ganske bratt ned til høyre. Men stien i seg sjøl har ganske grei stigning. Et lite problem med denne stien, var imidlertid at terrenget hadde rast ut en plass, og skylt stien med seg. Da jeg gikk her (i 2013) var det tørt og fint, så det gikk greit å ta seg over rasstedet. Men jeg vil ikke anbefale å gå her når det er vått og glatt. Viss du sklir, er det ganske langt ned.

Det er en del kryss underveis, så pass på å holde til venstre i disse. Stien leder deg etterhvert opp til et idyllisk, oppdemma vann med navn Milastemma. Den stygge og ulende granskogen går her over i veldig flott bjørkeskog som det er lett å gå i. Følg stien på venstre side av vannet videre, og om litt kommer du til ei lita myr med et nytt kryss. Her skal du ta av til venstre, på en liten sti som umiddelbart går ganske bratt oppover mot fjellryggen. Vær imidlertid obs på at det kan være lett å gå feil her, for stien du skal ta av på er liten og vanskelig å få øye på i myra. Men når du først kommer inn på den, er det bare å følge den til du er på toppen.Den haugen som sannsynligvis er høyest.God utsikt!


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering