Lauvåsen
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Lauvåsen

Terreng: Skog
Høyde over havet: 277 meter
Primærfaktor: 70 meterFurutrærne er store på Lauvåsen.

"Oppå Lauvåsen veks det jordbær," hevder Alf Prøysen. Men dessverre kan jeg nå avsløre at han tok feil. Derimot vokser det mange furutrær på Lauvåsen, og det er jo ikke så værst det heller?

Lauvåsen består av to nesten like høye topper. Toppunktet finnes på den sørlige toppen, men det er den nordlige som er finest. På sørtoppen er det ganske mange høye furuer. Man får litt glimt av utsikt mellom trærne, men det er ikke noen storslagne utsiktspunkter. Nordtoppen er mer åpen, med lavere trær og flekker av snaufjell.

Vei
Ta buss 62 til Fanafjell. Ved busstoppet går du over veien, dvs. bort fra setra. Innerst på den store parkeringsplassen går det en sti innover i skogen.

I likhet med de andre populære stiene på Fanafjellet, så er også denne stien veldig våt og gjørmete. Følg stien nedover, helt til du kommer ned til Jordavatnet. Herfra går det en litt mindre sti videre oppover Lauvåsen rett fram. Stien går i en slags bue rundt nordtoppen, og inn gjennom den myrfulle dalen mellom toppene. Stien fortsetter gjennom denne lille dalen og går etter hvert rundt Jordavatnet. Men det er ingen avstikkersti opp til toppen av Lauvåsen, så du må finne deg en vei sjøl. Det er store trær på sørtoppen, men de står ikke så veldig tett. Så stort sett er det greit å gå her.Lysefjorden er synlig mellom trærne.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering