Hamresåta
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Hamresåta

Terreng: Skog
Høyde over havet: ?
Primærfaktor: ?På Hamresåta kan man hvile på en benk.

Den fine furuskogen som det er så mye av på Fanafjellet, finner vi også her på Hamresåta. Selve toppen er en ganske liten knaus, og det er ei stor, slett myr rett nedenfor. På toppknausen står det en benk, og det er bok for den som vil forevige besøket sitt. Fra benken er det grei utsikt. Man ser blant anna Jordavatnet, og Lysefjorden i det fjerne. Men best utsikt er det fra "baksida" av knausen. Her er det fantastisk utsikt mot Kalandsvatnet.

Vei
Ta buss 62 til Fanafjell. Ved busstoppet går du over veien, dvs. bort fra setra. Innerst på den store parkeringsplassen går det en sti innover i skogen.

I likhet med de andre populære stiene på Fanafjellet, så er også denne stien veldig våt og gjørmete. Følg stien nedover. Etter at du har gått gjennom granskogen, kommer du ned til ei myr der det går noe strømledninger. Hovedstien fortsetter nedover myra mot høyre, men for å komme til Hamresåta skal du gå rett fram. Herfra går det en liten sti oppover. Følg denne, og du kommer etter hvert til toppen.Utsikt mot Kalandsvatnet.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering