Orrtua
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Orrtua

Terreng: Åpen skog
Høyde over havet: 336 meter
Primærfaktor: ?Skiltet med navnet "Orrtua" levner ingen tvil om hvor man er.

Når man kommer til topps på Orrtua, befinner man seg på et ganske fint sted. Nydelige furuer og god utsikt er en uslåelig kombo. Denne toppen er markert med to varder: en vanlig støpt bergensvarde, samt den steinvarden vi ser på bildet over. De står på hver si side av den haugen som utgjør toppen.

Det går vei nesten helt til topps, og den gangen jeg var her holdt de på å bygge disse veiene videre rundt toppen. Terrenget langs veien opp er veldig ensformig, med industriskoger av gran de fleste stedene. Så det er litt kjedelig å gå her. Men jeg kan tenke meg at med sykkel eller ski blir dette glimrende.

Vei
Ta buss 71 (Totland) til "Skytterhuset". Her går det en vei oppover i skogen rett ved busstoppet. Det er noen småkryss langs denne veien, men bare følg "hovedveien" så går det greit. Først går veien ganske flatt, men den stiger etterhvert. Etter ei stund har du kommet så høyt opp at du begynner å få ordentlig utsikt. Det kommer da et nytt kryss, og her skal du ta til høyre. Noen få meter seinere går det en liten sti inn til venstre (rett før granskogen). Stien går opp i et lite miniskar, og på toppen i "skaret" går det en sti mot venstre. Gå opp denne stien, og få minutter seinere er du på toppen.Utsikt over Vardafjellet.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering