Haggardsrinden
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Haggardsrinden

Terreng: Åpen skog
Høyde over havet: 310 meter
Primærfaktor: 62 meterDet er masse einer på toppen av Haggardsrinden.

Når man står nede på veien, så ser ikke Haggardsrinden ut som en noe særlig spennende topp. Den ligger i et jordbruksområde, med jorder, industriskoger og inngjerdinger over alt. Men viss du allikevel finner på å gå opp, så må du innrømme at her oppe er det veldig, veldig flott. Du har glimrende utsikt, både mot alle åsene i Totlands-området, og også mot Fana og Ytrebygda bydeler. Det er ingen trær som skygger for utsikta, og mange fine einer rundt varden gir stedet et ekstra løft.

Kubakkane
På Nordsida av Haggardsrinden går det en turvei som kalles for "Kubakkane". Dette er en lang og tung bakke opp fra Myrdalsvatnet og til gården Totland. I gamle dager pleide folk å føre kuene opp denne veien. På toppen av Kubakkane finnes det et ganske flott sted der det er satt ut bord for turgåere.

Vei
Ta buss 71 til Totlandsmyr. Fortsett et lite stykke til langs veien, og du kommer snart til et hus med fjøs på venstre side av veien. Det går en liten vei opp til huset, og i tillegg en liten vei opp på markene rett ved sida av denne. Gå opp her.

Veien går ikke så veldig langt, så om kort tid må du ut i terrenget. Da jeg gikk her var det snø, så jeg kunne ikke se noen stier. Men kan heller ikke utelukke at det finnes noen. Uansett så er dette en ganske åpen løvskog som er lett å gå i, i det minste om vinteren.

På høyre av side av deg vil du heile tida se et gjerde. Dette fortsetter heilt opp, men heldigvis trenger du ikke å klatre over det for å komme til varden. Så lenge du holder deg på venstresida av gjerdet er det enkelt å finne veien opp.Utsikt mot vest. Her ser vi blant anna Nordåsvannet.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering