Toppefjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Toppefjellet

Terreng: Åpen skog
Høyde over havet: 252 meter
Primærfaktor: 100 meterDet er fint på Toppefjellet, men ikke like storslagent som på Toppenipa.

Toppefjellet og Toppenipa er to små tvillingtopper som befinner seg like ved Toppe i Åsane. Begge toppene har ganske mye til felles: De domineres av løvskog, men har et lite skogløst topparti. Og i tillegg er de begge stupbratte ned mot sør, mens de på nordsida har relativt slakk stigning.

Selv om Toppefjellet er høyest av disse to, så har allikevel Toppenipa litt bedre utsikt. Men Toppfjellet er også veldig fint. Toppunktet her utgjøres av en liten lynghaug, og utsikta herfra er litt begrensa. Men blant anna på vestsida - et lite steinkast bortenfor toppunktet - finnes det et glitrende utsiktspunkt.

Vei
Det er definitiv raskest å gå rett opp fra Salhusveien. Da kan man f.eks. ta buss 35 til Åsane byggsenter, og gå over den lille bommen foran en liten skogs"vei". Deretter fortsetter man rett oppover i skogen. Den første bakken er litt bratt, men så snart du kommer opp den er det ganske greit videre.

Det er imidlertid dårlig med stier viss man går fra Salhusveien. Den mest normale veien opp er nok å gå via Toppe gartneri. I så fall tar man buss 3 til Støbotn. Rett etter busstoppet går det en liten vei opp til høyre. Denne er skilta med "Toppe gartneri", og du skal bare følge veien helt til du kommer frem dit. Rett etter gartneriet ser du et lite jorde, og stien starter på andre side av det. Det er grei sti heile veien opp.Utsikt fra det beste utsiktspunktet. Toppenipa ser veldig tøff ut herfra, og ellers ser man også mot Toppe nede til venstre.Toppefjellet sett fra Toppenipa.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering