Søre Midtfjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Søre Midtfjellet

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 452 meter
Primærfaktor: 39 meterSkogløst landskap på Søre Midtfjellet og Fjellhytta på toppen.

Søre Midtfjellet er en litt morsom topp. På den ene sida, som vender mot sør, er det et åpent og skogløst fjellandskap. Men på nordsida vokser skogen helt opp til toppen. Her, akkurat i skillet mellom skogen og det fjellaktige landskapet, ligger den såkalte "Fjellhytta".

Vei
Korteste vei opp går gjennom det åpne landskapet på sørsida av fjellet. Ta buss 11 til Starefossen, og gå av ved Starefossen snuplass (endestasjon). Følg veien oppover (skiltet med "Fløyen") og rundt svingen, og fortsett opp i skogen der veien slutter. Når du kommer ut på asfaltvei igjen, følger du denne veien opp til krysset, og tar der til høyre. Ved BT-bua går det en sti inn i skogen igjen. Stien er litt vanskelig å få øye på, men du vet at du er på rett vei hvis stien går over elva nesten med en gang. (Pass på å ikke ta stien som fører opp til Skomakerdiket). Følg denne stien til du er på toppen. Stien går gjennom et veldig fint og spennende landskap, men er enkelte steder veldig bratt.

Om du ikke liker bratte fjellsider, kan du gå gjennom skogen istendefor. Gå i så fall langs turveiene fra Fløyen, og følg skilting mot Brushytta. Når du kommer til en topp der veien begynner å gå litt nedover igjen, er det et skilt med teksten "Fjellhytten" og pil til høyre. Følg denne stien rett fram til du er framme.Utsikt sørover. På den lille haugen nedenfor toppen skimter man så vidt en varde.Fjellhytta sett fra skogsida. Man klarer så vidt å skimte hytta gjennom trærne.Utsikt vestover. Her ses sørsida av Fløyfjellet med Skomakerdiket i forgrunnen og ellers utsikt mot Laksevåg og Askøy.Søre Midtfjellet sett fra Fløyfjellet. Fjellhytta ses til venstre i bildet.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering