Haukelandstikkene
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Haukelandstikkene

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 655 meter
Primærfaktor: 15 meterTurnerhytten på Haukelandstikkene. Varden ses nede til venstre i bildet.

Denne toppen er tatt med i Bergentopp 200 under tvil. Men fjellområdet sør for Ulriken/Haugavarden er så stort at det føles riktig å ta med noe herfra også. Og Haukelandstikkene er så vidt jeg kan se en av de høgeste haugene i området.

Den haugen som kalles Haukelandsstikken er ganske liten, men er markert med en enkel steinvarde på toppen. Det er også et lite vann her.

Navn
"Stikke" betyr "grensemerke". Haukelandsstikken var tidligere et grensepunkt der kommunene Årstad, Arna og Fana møttes.

Turnerhytten
Like nedenfor toppen, ligger ei hytte som drives av Bergen turnforening. Her er det vanligvis servering fra 11 til 15 eller 16 hver lørdag og søndag (http://www.bergensturnforening.no/turnerhytten) Hytta kan også leies av andre på hverdager. Den første hytta på dette stedet blei bygd i 1906, men dagens Turnerhytte sto ferdig i 1988.

Vei
Å gå fra Ulriken til Turnerhytta er veldig populært, så stien er godt synlig. Det er også godt skilta i området. I tillegg er vimpelen ved Turnerhytta et kjekt landemerke. Dette er ikke en vanlig vimpel, men en blå vimpel med teksten "Turnerhytten". Så det er ganske greit å finne frem. Når du er ved hytta, er det enkelt å klatre videre opp på haugen.Flott fjellvann rett ved sida av varden.Kafeen i Turnerhytten er veldig koselig


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering