Haugavarden
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Haugavarden

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 674 meter
Primærfaktor: 591 meterHaugavarden: Byfjellenes toppunkt

Når du står på Haugavarden, står du også på det høgeste punktet i de Bergenske byfjellene. Fra dette byfjellenes topptunkt får du et godt overblikk over den såkalte "Vidden", samt utsikt til dalen mot Arna. Man ser allikevel ikke så veldig langt herfra, sia det mye høgere Gullfjellsmassivet blokkerer utsikta mot øst. Toppfølelsen er heller ikke den beste, ettersom stedet er ganske flatt. De fleste som går tur i området rundt Haugavarden følger hovedstien over Vidden. Denne går et godt stykke unna toppen, og Haugavarden er dermed ikke den mest besøkte varden her. Men om du skulle velge å besøke den, så finner du her ei postkasse med gjestebok der besøket ditt kan foreviges.

Navn
Kjært barn har mange navn. Haugavarden er også kjent under navnet Hauggjelsvarden.

Vei
Raskeste ankomst er å ta Ulriksbanen opp, og gå fra Ulrikken. Haugavarden er markert med to litt store varder, og er altså høgeste punkt i området.

Om du ikke vil ta banen opp, kan du gå fra Haukeland i Arna. Da tar du buss 90 til "Lone sør Kolhaugen". Gå over hovedveien, og følg veien oppover her. Følg asfaltveien oppover forbi husa til en gård, og fortsett oppover når asfalten forsvinner. Etter ei stund er du oppe på en ridevei for hester. Ifølge kartet så starter stien et stykke til venstre for der du kommer opp til veien, men kartet er ikke riktig. Du skal rett og slett bare krysse rett over veien, og gå gjennom ei grind på andre sida. Du kommer da inn på stien til fjells. Stien kan se litt dårlig tråkka ut i starten, men skinnet bedrar. Dette er en veldig god sti. Stien går nesten helt opp til toppen av Haugavarden, men ikke helt. Så du må gå de siste metrene på egen hånd.Haugavarden sett fra litt avstand.Utsikt mot Arna.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering