Ytstafjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Ytstafjellet

Terreng: Skog
Høyde over havet: ?
Primærfaktor: ?Tett skog den siste biten mot toppen.

Viss du går opp på toppen av Ytstafjellet, kommer du inn i en ganske tett skog. Skogen består av furu og løvtrær, og er for så vidt ganske grei. Imidlertid er heile området rundt dekka av enorme industrigranskoger. Så generelt er Ytstafjellet ganske stygt. Utsikt er det også dårlig med.

Veiene i området består av ganske mye grus. Og det er mange veier. Så viss du går her, kan det være kjekt å følge med på hvor du går. Er man uoppmerksom og ikke har gps, er det fort gjort å rote seg bort.

Totland lysløyper
Om sommeren er det lite interessant å gå tur på Ytstafjellet. Men når snøen laver ned om vinteren, forvandles Ytstafjellet og områda rundt til et enestående skieldorado. De preparerte skiløypene på Totland blir da et fantastisk skiområde. Totland har også den flotte egenskapen at det kan være masse snø her oppe, selv om det er lite eller ingen snø nede i byen.

Vei
Ta buss 71 mot Totland. Gå av på siste stopp (Riple). Til høyre for busstoppet går det en litt bratt asfaltert vei oppover en svingete bakke. Gå opp her, og du kommer straks inn på skiarenaen. Følg veiene videre innover, og hold til høyre i alle kryss. Veien fører deg nesten til topps på Ytstafjellet, men den siste biten må du gå gjennom skogen. Det finnes ingen stier opp, men det er veldig kort i fra veien.Vel oppe er skogen fortsatt tett, men med ei lita myr i bakgrunnen.Kart over Totland og Frotveit skiløyper.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering