Totlandsfjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Totlandsfjellet

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 546 meter
Primærfaktor: 50 meterPå Totlandsfjellet står det en bitteliten steinvarde på toppen.

Totlandsfjellet er en ganske avlang fjellrygg. Oppå fjellet er ryggen ganske smal, og terrenget er bølgete med flere små hauger etter hverandre. Spesielt sørover er det glimrende utsikt.

Vei
Enkleste vei opp er å gå fra Totland. Ta buss 71 til Øvre Totland (nest siste stopp). Herfra går det en enkel asfaltvei oppover rett over busstoppet. Følg veien rundt første sving, og du kommer til en liten parkeringsplass. Bak parkeringsplassen finnes det ei grind, en sti over et jorde, og ei ny grind på andre side av jordet. Stien opp til fjellet går til høyre rett etter den andre grinda.

Denne stien er veldig brei og god. Den er svakt sigende, og lett å gå på. Etter min smak er den litt vel flat og ensformig, men terrenget blir mer spennende når du nærmer deg toppen. Siden stien er så lett å gå på, er den veldig godt egnet for barn. Her er det også mulighet for å sykle om du har en litt god sykkel. Det er lite skog i området, så du er nesten på fjellet med en gang.Bølgete landskap oppå fjellet.Totlandsfjellet sett fra Furedalsvatnet.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering