Helldalssåta
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Helldalssåta

Terreng: Åpen skog
Høyde over havet: 250 meter
Primærfaktor: ?



Varden på toppen av Helldalssåta er ganske tøff.

Det er ganske utrulig at man på under et kvarters gange kan komme opp til et så kjekt sted som dette. Bare 250 meter høy og ganske nær bebyggelsen, men allikevel er Helldalssåta en storslagen topp som enhver turgåer burde avlegge et besøk. Viss man er dårlig til beins og ikke kan gå langt, er Helldalssåta spesielt kjekt. Vanligvis må man gå mye lenger for å komme til steder som dette. Om man derimot vil gå lenger, så er det god sted langs hele åsryggen. Og det er mange fine steder underveis.

Toppen er ganske liten, og det er god utsikt i de fleste retninger. Noen busker og/eller trær er hogd ned, så det er noen stubberester på den ene sida.

Vei
Ta buss 80 til Helldalsåsen, og gå av ved Helldalsåsen barnehage. Gå enten rett opp ved barnehagen, eller - om du synes dette blir for bratt - følg hovedveien noen få meter til, og ta opp til venstre på tynn grusvei. Grusveien går opp mot et hvitt hus, men ikke la det bekymre deg. På toppen av bakken går det sti til venstre opp i skogen. Det er ganske kort å gå opp til toppen herfra.



Utsikt mot Sædal og Vasslifjellet.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering