Slettafjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Slettafjellet

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 311 meter
Primærfaktor: ?Lynghei dekker det meste av Slettafjellet, også her oppe på toppen.

Slettafjellet er ikke verdens mest storslagne topp. Derimot er det et ganske fint platå med en del små hauger på. Den høyeste haugen strekker seg opp til 311 meters høyde.

Oppå platået er det stort sett lynghei de fleste steder. Innimellom er det noen myrer (noen med skumle myrhull), og det vokser også et og annet tre her. Einer er det masse av, og noen av dem er ganske høye.

Det er i tillegg rester av gammelt kulturlandskap, med steingjerder og (dessverre) et granplantefelt i spredning.

Vei
Ta buss 33 til Rolland. Ved busstoppet ser du et skilt som viser vei mot Vardegga. Følg denne veien oppover. Det kan se ut som om den går rett inn på en privat eiendom, men det gjør den heldigvis ikke. Etter ei stund kommer du til et grått steinbygg og et rødt blikkskur. Mellom dem starter selve stien. Her er det også et skilt som peiker mot "fjellet".

Hovedstien går imidlertid rett opp til Nukane. For å komme på Slettafjellet må du derfor ta av fra denne. Det er flere små stier i området, men for å komme ganske greit bort til toppen bør du ta av på stien som går til høyre litt før du er oppe på platået. Denne går opp til og gjennom granskogen, og deler seg her i flere deler. Ikke ta den stien som går helt mot venstre her, men den som fører deg litt mot høyre. Når du har kommet helt bort til toppen, går det en bitteliten sti oppover til topps på venstre side.Fra Nukane ser vi lett hvorfor Slettafjellet har fått navnet sitt.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering