Storsåta
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Storsåta

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 435 meter
Primærfaktor: 75 meterPå god sti nærmer vi oss toppen av Storsåta.

Ikke overraskende er Storsåta en fantastisk topp. I tillegg til at Storsåta er et bra utgangspunkt for tur over Vardegga, er den absolutt verd et besøk i seg selv også.

Vardegga
Fra Rolland til Vidden er det bygd ei lang rekke bestående av 278 varder. Varderekka var ferdig i 1983, og blei bygd av Per Bremnes og Øivind Øvrebotten. I dårlig vær kan vardene være til stor hjelp for å finne veien. Det er ca. 30-60 meter mellom hver varde.

Vei
Ta buss 4 (retning Flaktveit) til Li. Følg veiene litt sikksakk oppover lia. Når du kommer til ei stor gressplen ved sida av et borettslag, så ser du ei svak antydning til sti. Gå opp her, og du ser snart en god sti som går oppover i skogen. Bortsett fra de første metrene over plena, så er stien ganske svakt stigende og ikke særlig bratt. Den går gjennom en veldig fin skog. Etter ei stund kommer du opp til skoggrensa ved toppen av skaret. Her deler stien seg, og du må naturlig nok ta til venstre for å komme opp på Storsåta. Her er det ganske bratt, men veldig spennende å gå. Du ser lett varden når du nærmer deg toppen.Storslagen utsikt fra varden.Storsåta sett fra Nukane.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering