Austefjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Austefjellet

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 399 meter
Primærfaktor: ?Austefjellet er flatt og åpent.

Jeg skal innrømme at jeg er på litt tynn grunn når det gjelder navnet på denne toppen. Toppen figurerer som navnløs på de fleste kart. Eneste sted jeg har funnet noe navn, er på Bergen turlag sitt "Byfjellene: Kart med navn og grovmasket oversikt over stier og turveier mm.". Her er både navnene Austefjellet og Leskhaugen oppgitt der denne toppen ligger. Viss noen vet hva som egentlig er det riktige navnet, så syng gjerne ut i kommertarfeltet under.

Men uansett hva den heter, så ligger den i alle fall på øversida av Sædalen vannverk. Fjellet er ganske lite, flatt oppå, og fra toppen er det god utsikt sørover mot Fana og Ytrebygda.

Vei
Ta buss 80 til Indre sædal, og gå opp asfaltveien som går til høyre for barnehagen. Når du kommer opp til Sædalen vannverk går asfalten over til grus, og etter litt til over til sti.

Stien har et veldig bratt parti i starten, men flater mer og mer ut etter hvert. Et steinkast før du kommer til Gløvrevannet, går det en lite brukt sti til venstre som fører deg til topps.Austefjellet er den lille toppen til høyre på bildet. Her sett fra Landåsfjellet.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering