Gravdalsfjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Gravdalsfjellet

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 351 meter
Primærfaktor: ?På toppen av Gravdalsfjellet står en veiviser.

En av mine favoritturer i Bergen er å starte sør i Kanadaskogen, og så gå nordover mot Gravdalsfjellet. Selv om Kanadaskogen er et paradis på jord, så føles det allikevel utrulig befriende å krysse skoggrensa på Gravdalsfjellet etter å ha gått lenge nede i skogen. Her oppe føles det som om man er i himmelen!

Viggohytta
Viggohytta ligger på et utsiktspunkt et stykke nedenfor toppen av Gravdalsfjellet. Her selges det mat og drikke fra 10 til 15 hver søndag. (http://www.viggohytten.com/)

Vei
Ta buss 16 til Nipedalen, og gå av på siste stopp. Rett bak busstoppet går det en ganske bratt sti oppover. Følg denne helt til topps. Når du er oppe, tar du først til høyre. Du skal rundt tjernet, men det er ikke anbefalt å gå langs bredden, med mindre du har 100% vanntette sko. Når du har passert myra i andre enden av tjernet, er det skilta "Viggohytten" og pil mot venstre. Gå opp her. Det er bygd trapp her som hjelper deg ganske mye. Følg denne stien videre, og den passerer først Viggohytta, og går deretter videre til toppen av Gravdalsfjellet.Viggohytta sett fra Eikelifjellet.Utsikt sørover.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering