Ulriken
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Ulriken

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 642 meter
Primærfaktor: 34 meterSorgen forgikk meg på Ulrikens topp!

De fleste som skal til Ulriken snur idet de kommer til taubanestasjonen. Dette strålende utsiktspunktet med antennetårn og resturant er selvsagt det kuleste stedet på fjellet, men av og til bør man også ta seg en tur helt til topps. For bak den lille toppen der utsiktspunktet ligger, finner man en ny topp som er enda litt høyere. Der oppe møter man en liten steinvarde, og man kan glede seg over et veldig rolig og koselig sted. Og ikke minst kan man skryte av å faktisk ha vært på toppen av det høyeste av "de sju fjell". Utsikta er selvsagt bedre ved taubanestasjonen, men fra toppen ser man også en god del.

Ulriken er altså det høyeste av "de sju fjell", men for å oppklare en vanlig misforståelse, så er det ikke det høyeste av byfjellene. Det høyeste av byfjellene er Haugavarden.

Og hvor høy Ulriken egentlig er, er noe omstritt. Den mest nøyaktige høydeangivelsen jeg har sett for Ulriken er 642,49 meter over havet. På enkelte kart avrundes dette til 642,5, noe som videre avrundes til 643. Men det virker altså som om 642 er det riktige.Ulrikens topp sett fra Ulriksbanen.Ulriken sett fra Blåmanen. Her ses begge toppene. Den lave toppen med tårnet til høyre, og høyeste punkt med varden til venstre.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering