Kvitebjørnen: Lavet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Kvitebjørnen: Lavet

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 527 meter
Primærfaktor: ?På Lavet er det bygd en stor murkloss.

Kvitebjørnen er absolutt helt fantastisk. Det fins ikke ord for å beskrive hvor flott det er her. Og legger du til at byfjellenes morsomste sti (etter min mening) går opp til Kvitebjørnen, så er dette fjellet noe av det aller beste byfjellene har å by på.

Høyeste punkt på Kvitebjørnen kalles for "Lavet". Her er det en murkloss og rester av flere gamle installasjoner.

Navn
Det virker som om Kvitebjørnen opprinnelig har vært navnet på fjellplatået, mens hele fjellet tidligere ble kalt Jordalsfjellet. Nå ser det imidlertid ut som om navnet Kvitebjørnen har erstattet "Jordalsfjellet" som fjellnavn.

Sandvikshytta
Like under skoggrensa langs stien fra Munkebotn ligger Sandvikshytta. Denne eies av buekorpset Sandvikens bataljon. Målsettinga er et hytta skal være åpen søndager mellom 11 og 15, unntatt i skoleferiene. Her kan man kjøpe saft, kaffe, sjokolade ol.

Rennesystemet
Langs stien fra Munkebotn kan man også se rester av det gamle rennesystemet. Her ble det ledet vann ned til Munkebotsvannet, som siden ble brukt til å drive den såkalte "Stormøllen". Stormøllen er nå museum i "Gamle Bergen".

Vei
Stien som starter nedenfor demningen i Munkebotn anbefales, selv om det nok ikke er den korteste veien til Lavet. Kortest er det sannsynligvis å gå opp Stoltzekleiven, også følge stien/veien rett fram herfra.Hele platået Kvitebjørnen sett fra Lavet.Utsikt sørover mot to oppdemmede vann. Her ser vi også godt den gjengroinga med utenlandsk gran som er på gang.Nydelig fjellvann på Kvitebjørnen. Litt til venstre for toppen rett fram, ser man så vidt en varde. Varden markerer et trigonometrisk punkt med høyde 480 moh.Lavet sett fra Rundemanen.Kvitebjørnen sett fra Håmanen. Vannet nederst på bildet er Munkebotsvatnet.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering