Holefjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Holefjellet

Terreng: Åpen skog
Høyde over havet: 306 meter
Primærfaktor: ?Holefjellet er lite, men fint.

Når man går sjufjellsturen og er ferdig med Lyderhorn, så er man full av forventning for turens neste mål Damsgårdsfjellet. Og da enser man kanskje ikke den lille toppen man går over rett før man kommer dit. Men like nedenfor Damsgårsdsfjellet finner vi faktisk Holefjellet, et fantastisk stykke natur som det kan være verd å tilbringe litt tid på.

Holefjellet er egentlig en lang bergrygg. Den er delvis skogdekt med lave trær, men har også mange steder med helt nakent fjell. Fra toppen er det fin utsikt mot Fyllingsdalen, dog selvsagt ikke like bra som fra de høyere toppene rundt.

Sjufjellsstien krysser tvers over Holefjellet. Men viss man har tid, bør man ta seg en tur på langs også. Enten sørover og opp til topp- og utsiktspunktet, eller nordover over de flotte heiene. Holefjellet er også et godt sted å ta en rast. Det blåser mindre her enn på nabotoppene, samtidig som terrenget er minst like fint.

Vei
Høyeste punkt ligger på sørsida av bergryggen. Fra den relativt brede hovedstien over, går det en veldig svak sti sørover opp mot toppen.Høyeste punkt på Holefjellet ligger på bergryggen i forgrunnen.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering