Sandviksfjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Sandviksfjellet

Terreng: Åpen skog
Høyde over havet: 417 meter
Primærfaktor: ?Denne knausen utgjør toppen av Sandviksfjellet.

Toppen av Sandviksfjellet består av to små knauser, begge med små steinvarder på. Rundt disse knausene vokser det en fin, blandet skog. Fra toppen er det ganske bra utsikt.

Sandviksfjellet regnes noen ganger som et av "de sju fjell".

Sandviksfløyen
Litt nord for toppen ligger utsiktspunktet Sandviksfløyen (379 moh). Her er det plassert ei stor vindpil (fløy). Folk i Sandviken hadde ikke utsikt til vindpila på Fløyfjellet, og man bygget derfor ei tilsvarende vindpil på Sandviksfjellet i 1889.

Stoltzekleiven
Stien fra Sandviken og opp til Sandviksfløyen kalles for Stoltzekleiven. Dette er sannsynligvis den mest berømte stien i byfjellene. Den består av ca. 600 trappetrinn, og ble bygget av arbeidsløs ungdom på initiativ fra Sandviksguttenes forening i 1935. Stoltzekleiven er oppkalt etter Stoltzegården like ved.

Stoltzekleiven opp
Motbakkeløpet "Stoltzekleiven opp" (http://stoltzen.no/) arrangeres årlig i månedsskiftet september/oktober. Rekorden (2006) for menn er 8 minutter og 13 sekunder (Jon Tvedt) og for kvinner 9 minutter og 56 sekunder (Anita Håkonsen).

Vei
Det går en sti over toppen av Sandviksfjellet, men den er ikke markert på alle kart. Stien starter på Sandviksfløyen, går gjennom skogen og over knausene på toppen, og ned igjen et stykke nord for Skredderdalen.Fra toppen kan man så vidt se vindpila på Sandviksfløyen.Utsikt mot Bergen sentrum.Utsikt mot Storevannet og fjellet Kvitebjørnen.Sandviksfjellet sett fra Fløyfjellet.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering