Landåsfjellet: Nubbane
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Landåsfjellet: Nubbane

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 428 meter
Primærfaktor: 44 meterVarden og høyeste punkt på Nubbane.

Landåsfjellet er etter min mening blant de vakreste områdene i byfjellene. På platået oppå fjellet vokser det nydelig fjellbjørkeskog, men med åpne myrer, lyngheier og snaue knauser innimellom. Det er også to små vann her. Siden Landåsfjellet ikke ligger i nedslagsfeltet for drikkevann, er det mulig å bade i disse.

Høyeste punkt på Landåsfjellet ligger på noen hauger på østsida som kalles for Nubbane.

Tilrettelegging
Det går lysløype over Landåsfjellet, mellom Nattlandsfjellet og Montana. Så her går det også an å gå når det er mørkt. De nederste delene av denne løypa består av god og bred turvei, mens det er vanlig sti over platået på toppen. Det er imidlertid planlagt å bygge vei også her. Innimellom finnes det noen benker.

Myr!
Mellom Ulriken og Landåsfjellet finner vi sannsynligvis byfjellenes værste myr. Den er stor, og ufattelig våt. Men det er gøy å gå der da, så lenge man har vanntette sko.

Vei
Ta buss 81 til Nattlandsfjellet, og gå av på Nordre Nattlandsfjellet (så langt nord som mulig). Turveien oppover er lett synlig herfra.

Vei til Nubbane
Om du skal opp på Nubbane, må du ta av fra hovedstien. Følg først turveien et stykke oppover. Så snart du kommer ut av granskogen, ser du en benk på hver side av veien. Gå inn på stien i skogen til høyre rett før benkene. Noen meter inne i skogen møter du stien som kommer opp fra Sædal. Følg denne stien til venstre, gjennom en furuskog, og deretter oppover ryggen mot toppen. Stien går ned igjen og møter hovedstien ved Baunehytta.Utsikt over Landåsfjellet fra Nubbane. I forgrunnen ses Nubbevannet, med Baunehytta i vika på andre sida. Lysløypa passerer til venstre for vannet. Og i bakgrunnen står Ulriken.Utsikt sørover mot Fana. Nattlandsfjellet er det platået til høyre.Utsikt østover mot Gløvrevannene, som hører til Sædalen vannverk. Man skimter så vidt også turveien som går gjennom dalen og opp til vannene.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering