Løvstakken
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Løvstakken

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 477 meter
Primærfaktor: 430 meterLøvstakken: Byens beste varde og utsikt.

Løvstakken er et av mine favorittfjell. Delvis på grunn av at det er så mange morsomme stier man kan velge for å gå opp, og delvis på grunn av at her har man byens beste utsikt. Fra Løvstakkens topp har man 360 graders utsikt til nesten hele Bergen kommune unntatt Arna. Selv om Ulriken er høyere, så er Løvstakken allikevel bedre på utsikt, siden den ligger godt plassert sentralt i byen.

Dette fjellet har også byens fineste varde. Den består av en stor murkloss med ei vindpil oppå. Her er det også gjestebok for dem som vil skrive ned navnet sitt.

Siden Løvstakken med god grunn er et veldig populært fjell, er stiene opp ofte brede og godt nedtråkket. Derfor går de ofte på snaut fjell, selv om det er mye vegetasjon rundt.

Løvstakken er lett å kjenne igjen på avstand pga. de to antennemastene som står på toppen. Ingen andre topper i nærheten har to slike master. Telenor og BKK eier hver si mast.

Navn
Navnet Løvstakken er også et gårdsnavn som hørte til en gård nordøst i Fyllingsdalen. På kartet er dette gårdsnavnet fortsatt i bruk om dette stedet, men der skrevet som Lauvstakken. Fjellet Løvstakken har i en kortere periode også blitt kalt for Solheimsfjellet. Men mye tyder på at Løvstakken er det opprinnelige navnet.

Løvstakken er et av "de sju fjell".

Vei
Siden Løvstakken ligger så sentralt til med bebyggelse på alle sider, går det stier opp nesten overalt. Så det er bare å velge og vrake. Det er imidlertid brattere å gå opp fra vest, sør og øst enn fra nord. Spesielt bratt er det enkelte steder mot Fyllingsdalen. Her er det flere stupbratte fjellvegger. Fra sentrum-sida (nord) går "hovedstien" opp via Strandafjellet.De to antennemastene på nært hold.Byens beste utsikt!


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering