Grønetua
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Grønetua

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 642 meter
Primærfaktor: ?Litt grått er det også, men det meste av Grønetua er grønn

Noen ganger kan all trafikken på Vidden bli litt i meste laget. Alltid passerer det mange folk, og på de fineste dagene går man nesten i kø. Da ønsker man seg kanskje heller til et sted med litt mer stillhet og ro, som f.eks. Grønetua.

Grønetua er fjellet som ligger rett bak Vidden. Det er middels stort, og ganske flatt oppå. Med litt velvilje så minner fasongen litt om en U, med en liten dal som skyter inn mot midten. Toppunktet ligger på en liten haug på den østlige U-streken. Og her er det veldig, veldig flott.

Den haugen vi finner toppunktet på er veldig smal, og når man sitter her har man god utsikt i alle retninger. Haugen er luftig, men det kan likevel være mulig å finne le for vinden.

Man kan egentlig si at Grønetua markerer slutten på den fjellryggen som kalles Vardegga. Denne gradvis stigende ryggen som begynner like øst for Åsane senter når toppunktet og en brå slutt når man kommer til Grønetua.

Vei
Grønetua ligger omringa av andre fjelltopper på alle kanter, så det er ingen rask og enkel vei dit. Men det går stier dit fra både nord, sør, øst og vest. Man kommer f.eks. dit ved å gå stien rett sørøver fra Vikinghytten, eller ved en sti som tar av fra Alfjellet på Vidden.Det meste av Grønetua er relativt flatUtsikt mot Rundemanen og AskøyUtsikt mot OsterøyDet er viktig med god skiltingGrønetua sett fra Alfjellet


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering