Flåfjellet
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Flåfjellet

Terreng: Fjell
Høyde over havet: 418 meter
Primærfaktor: 30 meterFlåfjellet er godt utsiktspunkt.

Det er lett å få øye på Flåfjellet når man står på toppen av Skardalsfjellet. Flåfjellet er nemlig det eneste stedet med støpt varde i området, og det skal ikke så mye speiding til før du ser den. Denne varden hinter om at Flåfjellet kan være et av de beste utsiktspunktene i området, ettersom varder gjerne settes opp på slike steder. Og det stemmer det. Så om man befinner seg i nærheten, bør man sterkt vurdere å ta seg en tur ut til Flåfjellet.

Det er imidlertid litt lettere sagt enn gjort. Fra Skardalsfjellet ser det ut som om landskapet er nesten helt flatt bort til Flåfjellet, men det er et synsbedrag. Det går nemlig flere dype kløfter i mellom disse to toppene, så det tar lenger tid å gå enn det ser ut som. Sidekantene i kløftene er enkelte steder veldig bratte, men det er ganske greit å gå opp og ned i dem likevel. Men man må kanskje holde seg litt ekstra fast noen steder. Generelt er terrenget rundt Flåfjellet ganske dramatisk og veldig spennende.

Toppen ligger på en bratt klippeformasjon langs kanten av fjellmassivet. Det er stupbratt rett ned, og godt utsikt både mot Bergensdalen og deler av Arnadalen.

Vei
Du må gå enten via Skardalsfjellet eller via Stordalsfjellet. Vær imidlertid oppmerksom på at det er en del bratte skrenter i området. Det går sti fra Stordalsfjellet til Flåfjellet, men det er veldig bratt ned til skaret mellom dem.Flåfjellet sett fra Skardalsfjellet. Det er ikke så lett å gå bort dit som det ser ut som.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering