Stikka
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Stikka

Terreng: Skog
Høyde over havet: 258 meter
Primærfaktor: 90 meterKontrastfylt toppunkt

Har du noen gang kjent på den klassiske "gresset er grønnere på den andre siden"-følelsen når du er på tur? At du heller skulle ønske du var et anna sted? Du bør forberede deg på det, for det kan hende du vil føle det sånn på Stikka.

Objektivt sett er det ikke så mye galt med Stikka. Og skal man på en kort tur i Arna, er det et glimrende valg å stikke opp dit. Man kan gå på sti oppover langs ryggen fra Mjeldheim, og da vil man passere et flott og spennende landskap med mange flotte småkoller. Det blir furuskog på vei opp, mens på topplatået kommen man inn i en veldig åpen bjørkeskog.

Akkurat på toppunktet er det imidlertid anlagt en granplantasje, og det blir ganske kontrastfylt her. På den ene sida er det åpent berg med god utsikt, mens det rett bak er tett med gran. Heldigvis er ikke granskogen så stor, og det er raskt å gå gjennom den om man vil ha utsikt andre vei.

Det er god utsikt i alle retninger. Man ser Garnes, Kvamsdalen og alle de deilige skogene i Ytre Arna. Stikka er jo også høyeste punkt i denne delen av Arna-skogene.

Likevel. Viss man ser mot sørvest, så kan man få den følelsen. Hvorfor er jeg her? Det er jo flott her, men det hadde vært enda bedre der! Og man ser oppover mot Vardegga, Grønetua og Borga. De fantastiske fjellene er så nærme når man er på Stikka. Og da er det lett å tenke at gresset er grønnere på dem.

Vei
Fra busstoppet ved Øyrane torg i Indre Arna går det sti opp til øverste del av Sveiarvegen. Herfra kommer man inn på veien Mjeldheimskleiva, og man kan følge denne oppover til man ser en sti til høyre ved noen kryssende kraftledninger. Stien kan følges helt opp til Stikka.Utsikt mot Ytre Arnas deilige skogerStikka sett fra Ullberget


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering