Lundåsane
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Lundåsane

Terreng: Åpen skog
Høyde over havet: 361 meter
Primærfaktor: 60 meter



Flott myr mellom Lundåsane.

Jeg er ganske sikker på at det er troll i skogen på Lundåsane. Selv om jeg ikke så noen troll da jeg var der. Og selv om jeg heller ikke fant trollspor, trollekstrementer eller andre tegn på troll. Men det viser bare at de er flinke til å skjule spora sine. Om dagen trekker de sikkert opp og gjømmer seg på Livarden. Men når mørket senker seg, er de tilbake nede i favorittskogene sine.

Lundåsane er nemlig så trolske og vakre at jeg ser på det som ganske sikkert at det må være troll her. Som navnet antyder, er dette et område med flere små rygger ved sida av hverandre. Mot nord vokser de mer eller mindre sammen, mens mot sør ser man tydelig at det egentlig er flere rygger. Skogen oppå ryggene er veldig åpen, med furu, bjørk og åpne lyngheier. Mellom ryggene er det små daler med tettere skog og gjømmeplasser for troll.

Aller vakrest er det når man nærmer seg toppunktet. Mellom de to høyeste ryggene ligger det ei vakker myr, og på den høyeste ryggen kan man kose seg i timesvis i lyngheiene. Man må bare komme seg vekk før det blir mørkt, for da kommer trollene tilbake.

Vei
Det er nok enklest å gå til Lundåsane fra de store myrene nord for Høghaugen. Det går noen stier der, men de var i stor grad dekka av snø da jeg gikk der, så jeg kan ikke si hvordan de egentlig går. Men langs den høyeste ryggen går det i alle fall en liten sti. Viss man ungår dalene, er terrenget veldig åpent og lettgådd.



Toppunktet.



Utsikt mot Frotveit.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering