Loneheia
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Loneheia

Terreng: Skog
Høyde over havet: 222 meter
Primærfaktor: 100 meterHøye trær og einer.

Loneheia er Arnadalens perle. Den er lett tilgjengelig og rask å gå opp til fra store deler av bydelen. Den er også vakker, har gode stier, og god utsikt. Som om ikke det er nok: Ved utsiktspunkt over hele åsen er det satt opp praktiske benker. Benkene er av den enkleste typen (dvs. en halv tømmerstokk), men helt supre likevel.

Oppå Loneheia vil man finne tre små topper. Den midterste er finest, mens toppunktet ligger på den nordligste. Høydeforskjellen mellom dem er imidlertid minimal. Selve toppunktet ligger midt inne i et einekratt, og er sånn sett ikke det mest innbydende steder. Men det gjør ingenting når alt er så flott og praktiskt ellers.

Vei
Ta buss 90 til Espelandshallen. Gå så over brua og forbi idrettsanlegget. Etter at du har kryssa jernbaneskinnene kommer du til en vei, og du kan ta til venstre her. I neste store kryss tar du opp til høyre langs veien som heter Londalen. Oppover lia til høyre her, er det et stort, åpent område med hogde trær. Fra dette området går det flere stier med toppen.På den nest høyeste toppen er det mye luftigere.Utsikt mot Haukelandsvatnet fra utstiktstoppen.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering