Lydarnipa
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Lydarnipa

Terreng: Åpen skog
Høyde over havet: 219 meter
Primærfaktor: 70 meterMan er fri som fuglen på Lydarnipa.

Jeg har ikke noe problem med å karakterisere Lydarnipa som den mest storslagne og stilige toppen i Ytre Arnas dype skoger. Toppen er liten, og temmelig spiss. Den siste biten oppover er også relativt bratt. Denne kombinasjonen av liten, spiss og bratt fører til at man får en enorm fuglefølelse idet man klatrer oppover. Og det selv om toppen er langt fra den høyeste i området.

Viss jeg hadde vært en fugl, kunne jeg nemlig godt tenkt meg at jeg ville ha flydd oppover akkurat her. Det at jeg faktisk ikke er en fugl betyr derfor ingenting. Når man går til fots oppover Lydarnipa føles det som om man flyr. Man føler seg som en fugl. Og man føler seg fri.

På toppen møter man et åpent landskap med lynghei og noen få, spredte trær. Det er fantastisk utsikt i alle retninger, spesielt ned mot Spåkevatnet og Beitelen. Her er det også stupbratt rett ned, så en bør være litt forsiktig. Det kan nok være en god ide å ikke føle seg for mye som fugl når man går langs stupet

Vei
Hovedstien i området passerer over sørenden av Lydarnipa. Fra denne stien tar det av en mindre sti som går strake veien til topps. Stien passerer fine og åpne områder med sletter, berg og myr, og kan derfor være lett å miste. Det er også en rekke andre småstier på kryss og tvers her. Men viss du sørger for å gå langs stupet i vest, så finner du de største stiene her.Lydarnipa sett fra Ullberget.Utsikt mot Spåkevatnet og Beitelen.Bjørk på toppen.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering