Storsåta
[Kart...]   Forside   Finne sti?   App   

Storsåta

Terreng: Skog
Høyde over havet: 207 meter
Primærfaktor: 35 meterVakre trær pryder Storsåta.

Det er noe helt spesielt over de dype skogene i Ytre Arna. Man merker det sannsynligvis ikke med en gang. I begynnelsen starter man på stien som om den skulle vært en helt vanlig sti. Og den første bakken er jo også temmelig ordinær. Men etter at du er ferdig med denne bakken. Når den første bakken ligger bak deg. Da merker du det med en gang.

Roen senker seg. Du stiger inn på platået mellom Arnavågen og Kvamsdalen. Du ser kanskje et idyllisk vann foran deg. Du liker følelsen, men du klarer ikke å sette ord på den med det samme. Så du går litt til før du tenker på det igjen. Roen har senka seg.

Oppe på dette platået. Inne i disse skogene. Her finner du ro. Tida står stille mens du er her oppe. Du hører ikke lenger bråket fra biltrafikken nedenfor. Alt er bare ro, ro, ro ro. Og det er herlig.

Roen kan enten nytes nede ved et av vannene, eller du kan ta deg opp på en liten topp, som f.eks. Storsåta. Storsåta er dekt av flott furuskog. På toppen er skogen svært åpen, men fortsatt er det så mange trær at det må klassifiseres som skog. De flotte trærne sørger for at du beholder all ro selv her oppe. Du får også god utsikt i alle retninger, og kan dermed nyte all skogen rundt deg på en gang!

Vei
Det går sti langsetter ryggen av Storsåta. Stien er nok en god del mer oppgått på nordsida, men det er også mulig å gå på sørsida. Mot sør er det en del einekratt du må forsere, men einene her er så lave at det ikke er noe problem. Ellers er skogen svært åpen. På nordsida starter stien ved sørenden av Stemmevatnet, like ved ei falleferdig hytte.Utsikt mot Arna.


blog comments powered by Disqus


(C) 2009-2017 Christian Berge

Personvernerklering