Spillby

Hovedsiden
BrettspilltoppenRegler:

Beleiringsspill
Bondesjakk
Fire på rad
Hex
Hexapawn
Mankala
Othello
SperrekampJavaspill:

Bondesjakk

Fire på rad 1
Fire på rad 2

Hex 1
Hex 2

Sperrekamp 1
Sperrekamp 2


Pålogging for administrator

Spill dette spillet mot datamaskinen

Sperrekamp

Antall spillere: 2

Brett: Det er ingen fast størrelse på brettet, så dere velger selv hvor stort brett dere vil bruke. Javaspillene i Brikkeparken bruker et brett på 8x8 ruter. I starten skal den ene spilleren ha to brikker plassert på de to rutene nederst til venstre, mens den andre skal ha sine to brikker plassert på de to feltene nederst til høyre.
På brettet kan noen av feltene i utgangspunktet være blokkert, slik at man ikke kan plassere brikker på dem.

Brikker: Den ene spilleren har brikker som ser ut som kryss, men den andre har brikker som ser ut som en sirkel.

Meningen med spillet: Å blokkere (sperre inne) motstanderen. Den første spilleren som ikke kan gjøre noen lovlige trekk har tapt.

Slik spiller man:
Spillerne skal plassere ut (eller tegne opp) en og en brikke annenhver gang. Det er to regler du må følge når du skal plassere ut brikker. For det første, så må hver nye brikke du setter ut berøre en av de brikkene du allerede har på brettet (berøring på skrå gjelder også). I tillegg kan brikkene bare plasseres oppå en annen brikke (din eller motstanders), oppå ei blokkert rute, eller på den nederste raden på spillebrettet (se figur). Du kan forestille deg at du spiller på et vertikalt oppstilt brett. Hvis du skulle prøve å sette en brikke øverst på et slikt brett, så vil den falle nedover. Derfor går det ikke an å plassere brikker sånn.

Slutt: Spillet er ferdig når en av spillerne ikke kan plassere ut flere brikker. Denne spilleren har da tapt.

Varianter:
Spillet kan også spilles uten tyngdekraft. Da er eneste regel for utplassering av brikker at en ny brikke må berøre en av de brikkene du allerede har plassert ut. Spiller 1 starter i så fall med to brikker midt på kolonna helt til venstre på brettet, mens spiller 2 starter med to brikker helt til høyre.
En siste variant er å ikke ha noen brikker på brettet i utgangspunktet. Da spiller dere sånn at de to første brikkene en spiller skal plassere ut kan settes hvor som helst. Deretter gjelder de vanlige reglene.

Kilde: Spillby


(Se resultat)Alt i Brikkeparken brukes på eget ansvar. Jeg kan ikke garantere for feilfrihet, virusfrihet o.l. Men send meg gjerne en e-post hvis du finner feil,eller har spørsmål eller kommentarer.
(C) Christian Berge
brikkeparkenspillby.com

Spørsmål om regler kan også stilles i forumet.

Denne siden har vært besøkt av 1 personer så langt i løpet av denne uka.