Spillby

Hovedsiden
BrettspilltoppenRegler:

Beleiringsspill
Bondesjakk
Fire på rad
Hex
Hexapawn
Mankala
Othello
SperrekampJavaspill:

Bondesjakk

Fire på rad 1
Fire på rad 2

Hex 1
Hex 2

Sperrekamp 1
Sperrekamp 2


Pålogging for administrator

Spill dette spillet mot datamaskinen

Fire på rad

Antall spillere: Best med 2, men 3 er mulig hvis brettet er stort nok.

Brett: Det spilles på et brett med minst 4x4 ruter. Men hvis spillet skal bli noe morsomt, bør nok brettet være adskillig større enn dette.

Brikker: Den ene spilleren har brikker som ser ut som kryss, men den andre har brikker som ser ut som en sirkel.

Meningen med spillet: Å få fire på rad med ens egne brikker, enten vannrett, loddrett eller på skrå.

Slik spiller man:
Spillerne skal plassere ut (eller tegne opp) en og en brikke annenhver gang. Men brikkene kan bare plasseres oppå en annen brikke, eller på den nederste raden på spillebrettet (se figur). Du kan forestille deg at du spiller på et vertikalt oppstilt brett. Hvis du skulle prøve å sette en brikke øverst på et slikt brett, så vil den falle nedover.

Slutt: Spillet er ferdig når en av spillerne har fått fire på rad, eller hvis alle rutene er opptatt. Hvis brettet blir fullt uten at noen har fire på rad, ender spillet uavgjort.

Varianter:
En mer komplisert variant, er å prøve å spille uten tyngdekraft. Brikkene kan da settes hvor som helst. Eller man kan prøve med en kombinasjon; når dere starter spillet spiller dere med tyngdekraft. Men når en spiller klarer å plassere en brikke i den øverste raden på spillebrettet blir tyngdekraften opphevet for denne spilleren.
Ellers kan dere prøve å spille med noen av rutene blokkert. Det kan komplisere et spill med tyngdekraft, fordi en brikke da også kan settes oppå ei slik rute (se Javaspillet Fire på rad 2 for eksempel på dette).


(Se resultat)Alt i Brikkeparken brukes på eget ansvar. Jeg kan ikke garantere for feilfrihet, virusfrihet o.l. Men send meg gjerne en e-post hvis du finner feil,eller har spørsmål eller kommentarer.
(C) Christian Berge
brikkeparkenspillby.com

Spørsmål om regler kan også stilles i forumet.

Denne siden har vært besøkt av 3 personer så langt i løpet av denne uka.