Spillby

Hovedsiden
BrettspilltoppenRegler:

Beleiringsspill
Bondesjakk
Fire på rad
Hex
Hexapawn
Mankala
Othello
SperrekampJavaspill:

Bondesjakk

Fire på rad 1
Fire på rad 2

Hex 1
Hex 2

Sperrekamp 1
Sperrekamp 2


Pålogging for administrator

Mankala

Antall spillere: 2

Brett: I dette spillet består brettet av ti sirkler (eller groper). De fire sirklene på den ene siden av brettet tilhører spiller 1, og de fire sirklene på den andre siden tilhører spiller 2. De to siste sirklene kalles for "endestasjoner", og tilhører ingen.
Dette spillet er veldig velegnet til å bli spilt ute. Hvis du for eksempel befinner deg på ei badestrand kan du enkelt spille dette spillet ved å grave ut ti små hull i sanda, og bruke småstein som brikker.

Brikker: Hva som helst kan brukes til brikker i dette spillet. For eksempel knapper, klinkekuler eller småstein. Brikkene trenger ikke å ha forskjellige utseende. Når spillet starter skal alle sirklene unntatt endestasjonene innholde to brikker.


Meningen med spillet: Å få tømt alle dine sirkler for brikker.

Slik spiller man:
Trekkene i dette spillet går ut på å velge en av dine sirkler. Den sirkelen du velger må innholde minst én brikke. Alle brikkene som ligger i den skal så tas opp, og legges ut en og en i de neste sirklene mot klokka. Figuren under viser hvordan et trekk kan bli hvis en spiller velger en sirkel som innholder fire brikker.

Brikker som havner i endestasjonene er på en måte "ute av spillet", og tilhører ingen.

Slutt: Spillet er over når en av spillerne er fri for brikker. Denne spilleren har da vunnet.

Varianter: Spillet kan gjøres vanskeligere ved å starte med flere brikker i hver sirkel, eller ved å starte med flere sirkler enn fire.

Kilde: Arken 1988


(Se resultat)Alt i Brikkeparken brukes på eget ansvar. Jeg kan ikke garantere for feilfrihet, virusfrihet o.l. Men send meg gjerne en e-post hvis du finner feil,eller har spørsmål eller kommentarer.
(C) Christian Berge
brikkeparkenspillby.com

Spørsmål om regler kan også stilles i forumet.

Denne siden har vært besøkt av 1 personer så langt i løpet av denne uka.