Spillby

Hovedsiden
BrettspilltoppenRegler:

Beleiringsspill
Bondesjakk
Fire på rad
Hex
Hexapawn
Mankala
Othello
SperrekampJavaspill:

Bondesjakk

Fire på rad 1
Fire på rad 2

Hex 1
Hex 2

Sperrekamp 1
Sperrekamp 2


Pålogging for administrator

Spill dette spillet mot datamaskinen

Hex

Antall spillere: 2

Brett: Brettet kan for eksempel bestå av 6x6 felter, men også andre brettstørrelser er mulig. På et Hex-brett er feltene imidlertid ikke kvadrater, sånn som i en rekke andre spill. Her har de form som sekskanter. Det gjør dette brettet litt vanskelig å tegne opp. Sekskantene ligger plassert inntil hverandre, slik at hver sekskant berører seks andre. Figuren til høyre viser et Hex-brett og hvordan brikkene skal være oppstilt i starten.

Brikker: Den ene spilleren skal ha brikker som ser ut som plusstegn (+) mens den andre har brikker som ser ut som minustegn (-). Når Når spillet starter, skal kantene av brettet (bortsett fra hjørnene) være fylt med brikker.

Meningen med spillet: Å lage et sammenhengende belte av egne brikker mellom de to sidene av brettet.

Slik spiller man:
Pluss starter. Deretter skal spillerne plassere ut en og en ny brikke etter tur. Du kan bare plassere ut en ny brikke på et tomt felt inntil en annen av dine egne brikker.

Slutt: Spillet er ferdig når en av spillerne har vunnet. Figuren til høyre viser en situasjon hvor minus har vunnet. Dette spillet kan aldri ende uavgjort.

Varianter:
Spillet kan varieres ved å spille på brett som enten er større eller mindre.

Kilde: Ken Binmore:Fun and Games - A Text on Game Theory


(Se resultat)Alt i Brikkeparken brukes på eget ansvar. Jeg kan ikke garantere for feilfrihet, virusfrihet o.l. Men send meg gjerne en e-post hvis du finner feil,eller har spørsmål eller kommentarer.
(C) Christian Berge
brikkeparkenspillby.com

Spørsmål om regler kan også stilles i forumet.

Denne siden har vært besøkt av 1 personer så langt i løpet av denne uka.