Svarteper

Dette spillet spilles ofte med egne spesialkort, men det går like bra å spille det med en vanlig kortstokk.

Antall spillere: 2-6
Antall kort: Bruk hele kortstokken, men ta vekk alle knektene unntatt spar. Spar knekt kalles for "Svarteper". Stokk så og del ut alle kortene. Det gjør ikke noe om ikke alle får nøyaktig like mange kort.
Meningen med spillet: Å bli kvitt alle kortene dine så fort som mulig ved å samle på par. Et par er to kort med samme verdi, for eksempel spar 3 og ruter 3. Hver gang du får et par kan du kaste vekk de to kortene som inngår i paret. Legg dem i en sakehaug på bordet. Svarteper-kortet er spesielt, siden det ikke går an å kvitte seg med det. Den som sitter igjen med dette kortet til slutt blir "Svarteper" og har tapt.

Slik spiller man: Spillet foregår sånn at dere trekker et og et kort fra hverandre rundt bordet. Den som starter får trekke et kort fra hånda til motspillerne til høyre. Spiller 2 trekker deretter et kort fra spiller 1, osv. Sånn fortsetter dere rundt bordet resten av spillet. Husk å sjekke om du har fått et par hver gang du trekker et kort.

Slutt: Når en spiller er tom for kort går han ut av spillet. De andre fortsetter å spille. Til slutt er det bare én spiller igjen: Taperen Svarteper!
(C) Christian Berge

Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe