Idiot

Antall spillere: 2-5
Antall kort: Hele kortstokken brukes. Hver spiller skal ha tre kort lagt på bordet medforsiden ned. Oppå disse kortene skal hver spiller ha tre kort med forsiden opp. I tilleggskal hver spiller ha tre kort på hånda. Resten av kortene legges i en bunke.
Meningen med spillet: Å bli kvitt kortene så fort som mulig.
Kortene verdi: Ess er høyest og tre er lavest. Farge har ingen betydning. Toere og tiere er spesialkort som alltid kan spilles.

Slik spiller man: Den som har det laveste kortet begynner spillet.Den det er sin tur skal spille ut et (eller flere like) kort som er høyere (eller like høyt) som det øverste kortet i haugen. Hvis det ikke er noen spilte kort der fra før, kan du spille ut hva som helst. Neste spiller må spille ut et kort som er høyere (eller like høyt). Så lenge det er kort igjen i bunken må dere hele tiden trekke inn kort slik at dere aldri har mindre enn tre kort på hånda.

Hvis en spiller ikke kan spille ut et kort, må han ta inn hele haugen på hånda. Dere kan imidlertid alltid sjanse ved å trekke et kort fra bunken. Dette kortet må du spille ut. Hvis du er uheldig og du har fått et kort som ikke kan spilles ut, må du ta inn hele haugen og det kortet du nettopp trakk på hånda. Når noen tar inn sakehaugen er det neste spiller sin tur. Toere kan alltid spilles. Når noen har spilt ut en toer, kan neste spiller spille ut hva som helst. Hvis det ligger fire like kort rett etter hverandre i sakehaugen, går alle kortene i sakehaugen "ut". Kortene legges da bort og brukes ikke mer i dette spillet. Den spilleren som spilte ut det siste kortet får nå spille ut en gang til. Det samme skjer om noen spiller ut en tier. Tiere kan alltid spilles, og fører også til at alle kortene går ut.

Når en spiller er tom for håndkort skal han neste gang spille ut et av de tre åpne kortene på bordet. Og når han også er tom for åpne bordkort, må han neste gang det er hans tur velge et av de kortene som ligger med bildesiden ned.

Slutt: Spillet er ferdig når alle unntatt èn spiller er tom for kort. Han blir da idiot.

(C) Christian Berge

Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe